Jozef Fila zabehol polmaratón

štart XVI. ročníka Budimírskeho polmaratónu V nedeľu 17. apríla 2011 sa Jozef Fila, Gold Director spoločnosti Dr. Nona Ltd., zúčastnil behu XVI. ročníka  Budimírskeho polmaratónu. Na certifikovanej trati dlhej 21,098 km dosiahol za slnečného počasia svoj dosiaľ najlepší čas 1:43:45. Oproti minulému roku si tak polepšil o takmer 3 minúty.

Z cieľovej rovinky ho povzbudzoval jeho blízky priateľ a kolega Master Director Slavomír Sekelský. Ten bol v minulosti aktívnym atlétom a neskôr trénerom. Dnes je kvalifikovaným a v Košickom kraji často obsadzovaným medzinárodným rozhodcom.

Jozef Fila bezprostredne po pretekoch:

„Správne som si rozvrhol tempo a som rád, že som si zlepšil čas. Na úvod som to príliš nepreháňal, keďže fúkal dosť silný vietor. Za cenné rady najmä v tomto ohľade ďakujem svoju priateľovi Slavkovi Sekelskému, ktorý ma upozornil taktiež na taktiku behu v skupinke.

Počas prípravy na beh mi silu dodávali najmä Fáza 3 a Goldseen. Hlavne v priebehu samotných pretekov nedám dopustiť na Dakseen, ktorý mi dodáva nielen energiuminerály a stopové prvky, ale najmä pôsobí protikŕčovo.“

Bežecká vizitka:

87. ročník Medzinárodného maratónu mieru Jozef Fila sa behu pravidelne venuje už viac než 1,5 roka. Využíva ho ako ozdravný prostriedok na mentálnu hygienu hlavy, zlepšenie vitality organizmu a na posilnenie celkových schopností tela.

Za ten čas stihol absolvovať:

  • štafetu Furčianskeho maratónu
  • 2 ročníky Budimírskeho polmaratónu
  • kráľovskú disciplínu na najstaršom maratóne v Európe – maratónsky beh na Medzinárodnom maratóne mieru v Košiciach

Komentovať

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *