• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Dnes varí Paul C. Bragg

    Dnešné Kathushkine kulinárium pripravilo svojim čitateľom chutnú zdravú polievku z tvorivej kuchyne Dr. Paula C. Bragga. Ide o odborníka na zdravý životný štýl a vitálnu dlhovekosť, ktorý je tak často spomínaný v prednáškach Gold Directora Jozefa Filu.

    Kto je Paul C. Bragg?

    Paul C. Bragg sa narodil v roku 1881. Bol lekárom, zdravotným terapeutom a najvýznamnejším priekopníkom prírodnej výživy a starostlivosti o zdravie minulého storočia. Bol známou autoritou v oblasti telesnej kondície, výživy popredných hviezd filmového plátna a vrcholového športu. Spolu s manželkou Patriciou bol zakladateľom prvých predajní s biologickými potravinami - dodnes tieto obchody existujú rozšírené do celého sveta.

    Paul C. Bragg bol sám najlepšou vizitkou správnosti svojho učenia. Ako prapradedko mohol behať, plávať na kilometrové vzdialenosti, aktívne sa zúčastňovať tenisových turnajov, bežeckých pretekov, venoval sa horolezectvu a vzpieraniu. V mladosti bol postihnutý tuberkulózou, vlastným výživným programom a systémom dychových a  pohybových cvičení opäť dosiahol dlhotrvajúce zdravie. S Patriciou Bragg napísal viacero kníh o zdraví, pôste, zdravej výžive a vode.

    Paul C. Bragg zomrel vo veku 95 rokov po nehode počas surfovania na Floride.

    Polievka z červenej repy podľa Bragga

    Táto polievka je skvelá organická sodíková bomba, chuťou pripomína ruský boršč. Paul Bragg ju odporúča konzumovať 3x do týždňa. Predĺži vám zdravie, život a navyše  je úplne bez soli! Chutí skvele, vrelo odporúčame.

    Suroviny: 1 malá cibuľa, 3 hrnčeky čerstvej červenej repy, 1 hrnček čerstvej mrkvy, 1 hrnček zeleru, 2 surové zemiaky v šupke, 2 strúčiky cesnaku, 2 hrnčeky kapusty, 3 čerstvé paradajky, 1 KL citrónovej šťavy alebo jablčného octu, 1/2 KL morských rias (ako korenie), 1 PL rastlinného oleja, 1/2 šálky kyslej smotany (ako ozdoba) … Celý recept

    Dobrú chuť praje Zdravyanezavisly.sk!


    Kathushkine kulinárium je pravidelnou štvrtkovou rubrikou internetového magazínu Oslavuj.sk. Autorkou je Katarína Kosturská, aktívna súčasť tvorivého tímu Zdravyanezavisly.sk. Prináša svojim čitateľom recepty plné nápadov, pestrých fotografií a skvelej chuti. Autorkine recepty sú prepracované do zdravšej alternatívy s príklonom k princípom makrobiotiky a alkalického životného štýlu.

    Foto: Flickr.com, Katharina K.

    Poslať mailom

    Komentáre

    Vitajte a zapojte sa do diskusie! Myslite na to, že spoločne vytvárame prostredie, ktoré môže zvýšiť náš rast a znalosti. Preto si vyhradzujeme právo vymazať komentáre, ktoré budú považované za nevhodné, urážlivé alebo spam. Ďakujeme za pochopenie!

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

    *

    Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


    Odporúčame aj ďalšie články:

  • Kontakt

    chcembyt@
    zdravyanezavisly.sk

  • Jozef Fila © 2011 | Všetky práva vyhradené. Kopírovanie obsahu je možné výhradne so súhlasom autora. | Web vytvorilo štúdio LEMUR.SK