Jozef Fila zdolal najstarší maratón v Európe

V nedeľu 02. októbra 2011 sa uskutočnil v poradí už 88. ročník najstaršieho maratónu v Európe – Medzinárodný maratón mieru v Košiciach. Po druhý krát sa jeho kráľovskej disciplíny zúčastnil aj Gold Director spoločnosti Dr. Nona a propagátor zdravého životného štýlu – Jozef Fila.

chvíľa sústredenia pred štartom

Víťazom maratónskeho behu sa stal Keňan Elijah Kiprono Kemboi s časom 2:11:15, minuloročný traťový rekord košického maratónu krajana Chepkwonyho sa mu však nepodarilo prekonať.

víťaz 88. ročníka MMM Elijah Kiprono Kemboi

Jozef Fila do cieľa dobehol s oficiálnym časom 4:12:00. Vzhľadom na to, že sa iba pred týždňom vrátil z pracovnej cesty v Izraeli a tento rok maratónskej príprave z časových dôvodov nemohol venovať až toľko času, so svojim výkonom je spokojný.

Jozef Fila v cieli

„Mojim cieľom bolo predovšetkým v zdraví dobehnúť do cieľa. Nikam som sa neponáhľal,  ani nesúťažil. Po 30. kilometri to už ale bolo trápenie – s dychom som síce stačil, no nohy ma už veľmi boleli. Mojich posledných pár kilometrov už bolo hlavne o pevnej vôli a dialógoch so sebou samým, aby som to nevzdal.“ dodal Jozef Fila s humorom.

občerstvenie počas behu v podobe Dakseenu

„Počas behu mi veľmi pomáhali tyčinky Dakseen na doplnenie vitamínov a minerálov, ktoré pôsobili najmä protikŕčovo a dodávali mi energiu. Najväčším dopingom mi však bola prítomnosť rodiny a priateľov, ktorí ma povzbudzovali pozdĺž celej trasy.

Kika a Martinko fandili aj s postermi

Touto cestou by som sa chcel za podporu poďakovať sestre Lii s deťmi za ich nádherné plagáty, kamarátom Štefanovi a Jozefovi za ich povzbudivé slová pred štartom a taktiež po dobehu, priateľom Gabike, Radkovi a Lujzke za ich hlasné povzbudzovanie počas celého behu, kolegovi Jožkovi Čopovi za rýchle občerstvenie na 35. kilometri v podobe müsli tyčinky, kolegovi Slavkovi Sekelskému za gratulácie po dobehnutí do cieľa a v neposlednom rade mojej Katuške za jej vytrvalosť, podporu a fotodokumentáciu celého priebehu behu.“

Foto: zdravyanezavisly.sk, Lia Šedovičová

Komentovať

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *