Ako si pripraviť klíčky

Najľahšou možnosťou ako si vitamínovo obohatiť každé jedlo je hodiť doň za hrsť čerstvých klíčkov. Pridávajte ich preto do všetkých šalátov, polievok aj štiav. Kathuskine kulinárium vám tentokrát prináša rýchly postup ako si aj vy v pohodlí domova môžete jednoducho naklíčiť svoju vlastnú misku zdravia.

Nakličovanie semien

Keď semeno klíči, jeho vitamínový obsah vzrastie až o 700 percent, preto sú klíčky v našom jedálničku nenahraditeľné. Sú tiež ľahko stráviteľné a rýchlo vstrebateľné.
Klíčky sú skvelou samostatnou pochúťkou, ale aj úžasným doplnkom do šalátov. Odšťavené sú ideálne aj ako súčasť zeleninových štiav. Vyskúšajte sami  hrach, cícer, mungo, šošovicu, fazuľu adzuki a lucernu. No a nezabudnime ani na sóju, bôb, proso, pšenicu a ďalšie.

Suroviny:

Semená podľa chuti (bôby, strukoviny, zrno), nakličovacia miska alebo zaváraninová fľaša, papierová utierka a gumička, čistá filtrovaná voda.

ČÍTAJ CELÝ RECEPT

Tabuľka: Ako dlho namáčať a klíčiť semená

Kliknutím na obrázok zväčšíte tabuľku.

ako dlho namáčať a klíčiť semená Zdroj: internet

Kathushkin tip pre zdravyanezavisly.sk

„Každý šalát s klíčkami nezabudnite následne posypať polievočkou Soupseen. Takému jedlu potom už skutočne nebude chýbať ani jediný vitamín a minerál.“

Polievka Soupseen je rýchle a zdravé riešenie vo chvíľach únavy. V dnešnej uponáhľanej dobe je čím ďalej zložitejšie udržať si energiu a vitalitu. Vďaka obsahu vitamínovminerálov a bioorganominerálneho komplexu je polievka Soupseen schopná dodať nášmu telu potrebné látky, vrátiť mu energiu aregenerovať organizmus, pričom jej príprava zaberie iba pár minút.

Dobrú chuť praje zdravyanezavisly.sk!

Kliknite SEM a pripravte si zdravé banány v čokoláde.

Klikni SEM a ochutnajte výživný snack zo semiačok.

Klikni SEM a uvarte si zdravú cviklovú polievku podľa Paula C. Bragga.


Kathushkine kulinárium je pravidelnou štvrtkovou rubrikou internetového magazínu Oslavuj.sk. Autorkou je Katarína Kosturská, aktívna súčasť tvorivého tímu zdravyanezavisly.sk. Prináša svojim čitateľom receptyplné nápadov, pestrých fotografií a skvelej chuti. Autorkine recepty sú prepracované do zdravšej alternatívy s príklonom k princípom makrobiotiky, živej strave alkalického životného štýlu.

Foto: www.drnona.com, Katharina K.

Komentovať

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *