Osveta potrebná na školách

Toľko diskutovaná téma týkajúca sa osvety prevencie a zdravia v radoch školopovinnej mládeže zožala prvé semienko úspechu – Jozef Fila prednášal v Šaštíne siedmakom a ôsmakom.

Základná škola Šaštín - Stráže

Prednášku o zdravom prístupe k vlastnému telu, strave a mysleniu zorganizovali riaditeľ školy Ľubomír Galuš a učiteľka Dagmar Blažeková.

Základná škola Šaštín - Stráže

Žiaci Základnej školy v Šaštíne – Strážoch tak mohli v piatok 13. apríla 2012 naplno zažiť energiu a silu vystupovania slovenského lídra a propagátora alkalického životného štýlu Jozefa Filu.

Základná škola Šaštín - Stráže

Oboznámili sa s rôznymi zaujímavými pojmami, ako sú – biologický vek buniek, teloméra, antioxidanty, PH-stupnica stravovania a ďalšie. Dozvedeli sa tiež, ktoré potraviny nášmu telu veľmi škodia a prečo a aj naopak, ktoré potraviny sú najzdravšie a vytvárajú v tele najpriaznivejšie prostredie pre zdravý vývoj našich buniek.

Základná škola Šaštín - Stráže

Jozef Fila označil toto stretnutie ako veľmi poučné a najmä osvetu na školách v oblasti dietológie za nevyhnutnú pre výchovu zdravej generácie mladých ľudí a následného potomstva.

Viac o ďalších prednáškach v Šaštíne – Strážoch sa dočítate TU.

Za fotografie ďakujeme Ing. Ľubomírovi Galušovi, riaditeľovi ZŠ v Šaštíne – Strážoch. Ďalšie vaše skúsenosti a podnety na články nám zasielajte na admin@zdravyanezavisly.sk.

Komentovať

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *