Prednáška o zdraví na ZŠ v Prešove

So septembrom je úzko spojený predovšetkým začiatok školského roka a spolu s ním i opätovné nastolenie témy potreby osvety a prevencie zdravia na školách. O komplexnom pohľade na ňu si z úst naslovovzatého odborníka Jozefa Filu mohli vypočuť prednášku žiaci druhého stupňa Základnej školy Matice slovenskej v Prešove.

prednáška o zdraví a alkalickej strave v Prešove

Jozef Fila sa počas svojej prednášky pokúsil ľahkou a zrozumiteľnou formou priblížiť mladým ľudom súvislosti medzi vyváženou životosprávou a vitalitou aj vo vyššom veku. Poukázal tiež na škodlivosť obľúbených pochutín, sladkostí a nápojov a ich priamy súvis so stále narastajúcou chorobnosťou obyvateľstva.

Jozef Fila

Jozef Fila vidí cestu k ozdraveniu spoločnosti práve v pravidelnom a otvorenom vzdelávaní mládeže v tejto oblasti. Podľa jeho vlastných slov „prijať zodpovednosť za svoje zdravie je v rukách každého z nás. Je nerozumné vkladať to najcennejšie, čo v živote máme, do rúk iných ľudí. Preto je dôležité myslieť na prevenciu.“

Prečítajte si aj: Osveta potrebná na školách.

prednáška o zdraví a alkalickej strave v Prešove

Prednáška na ZŠ Matice slovenskej v Prešove sa uskutočnila v máji tohto roku. Za pomoc pri organizácii prednášky patrí veľká vďaka celému učiteľskému zboru.

Fotogaléria:

Komentovať

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *