zdravyanezavisly.sk filmový týždeň

Život zdravyanezavisly.sk nezačína a nekončí len na tomto webe. Na našom Facebooku s vami denne komunikujeme a venujeme sa osvete a motivácii v oblasti zdravia a úspechu.

Vrámci projektu ZDRAVYANEZAVISLY.SK FILMOVÝ TÝŽDEŇ sme vám predstavili
9 zaujímavých nezávislých filmov a dokumentov.

Jedným z našich prvých dlhodobejších projektov bol „zdravyanezavisly.sk filmový týždeň“, ktorý na našej Facebook-stránke zdravyanezavisly.sk prebehol počas prvého septembrového týždňa. Z dôvodu veľkého úspechu projektu vám všetky filmy prinášame ešte raz pokope tak, ako boli zdieľané, aby ste sa k nim aj v budúcnosti mohli kedykoľvek vrátiť.

Potraviny a.s. /Food, Inc.

Na Oscara nominovaný filmový dokument prináša presvedčivý depresivný pohľad na veľkopodnikanie vo výrobe potravín. Popisuje ich nechutnú cestu z polí a stajní k spotrebuteľovi, ale zároveň skúma ekonomický reťazec, v ktorom následky zdanlivo lacného jedla, kde hamburger stojí menej než brokolica, nesie celý zdravotný a sociálny systém. (text: csfd.cz)

Tajomstvo /The Secret

Dokument Austrálčanky Rhondy Byrne zhrňuje všetky teórie posledných sedemdesiatich rokov v oblasti osobného rozvoja a pozitívneho myslenia. Celý je založený na skúsenostiach účinkujúcich psychológov a  „učiteľov úspechu“, ktorí sa osobne pred natáčaním nepoznali a každý z nich pôsobil samostatne. Drvivá väčšina z nich o tejto horúcej téme napsali vlastné knihy, ktorú sú dostať v slovenskom aj českom jazyku. (text: csfd.cz)

Liečba rakoviny zvnútra /Healing Cancer From Inside Out

Je možné, že tento dokument je zrejme tým najdôležitejším, ktorý na tému rakovina musíte vidieť. Odhaľuje pravdu, ktoré sa nikdy nesmeli dostať na verejnosť, Mali zostať pod pokrievkou, v bezpečí lídrov rakovinového biznisu. Prehľadné, jasné a oči otvárajúce fakty, ktoré vami otrasú v základoch. (text: csfd.cz)

Zo zákulisia krízy /Inside Job

Film ako prvý poskytuje komplexnú analýzu globálnej finančnej krízy, ktorá v roku 2008 spôsobila miliónom ľudí stratu práce a domovov. A takmer sa vyvinula do globálneho finančného kolapsu. Obsahuje rozsiahle rozhovory s kľúčovými finančnými zasvätencami, politikmi, novinármi a akademikmi. (text: csfd.cz)
Zaujímavosťou je, že v anglickom originále sa role rozprávača zhostil hollywoodsky herec Matt Damon. Film získal v roku 2010 Oscara v kategórií Najlepší dokument.

Super Size Me /Super Size Me

Prečo sme tak obézni? Stačia dve slová: rýchle občerstvenie. Čo by sa stalo, keby ste po dobu jedného mesiaca nejedli nič iného, len stravu z fast foodu? Filmár Morgan Spurlock sa vydá na takúto cesto a je to jeho najriskantnejšia púť života.
Pravidlá? Tridsať dní nesmie jesť nič iného, než čo je v ponuke McDonalds, 3x denne sa musí v tomto reťazci stravovať, musí si objednať všetko čo je v ponuke a aspoň jedenkrát si musí dať XXL menu, pokiaľ je k tomu vyzvaný. (text: csfd.cz)
Dokument bol nominovaný na Oscara.

Čo my len vieme? /What the Bleep Do We Know?

Film Čo my len vieme? predstavuje odklon od konvenčného svetonázoru. Požaduje od diváka fantáziu a otvorenú myseľ – nechce totiž nič viac, než priniesť dôkazy pre prehodnotenie dosiaľ známeho vnímania sveta. Film uvedie diváka pomocou počítačových efektov a výpovedí niekoľkých predných svetových fyzikov, neurológov, molekurárnych biológov, mystikov a duchovných činiteľov do kvantovej neurčitosti, kde sa realita mení s každou ďalšou myšlienkou. (text: csfd.cz)

Rakovina – koniec jednej choroby ľudstva /Krebs – Das Ende einer Volkskrankheit

Nahliadnite spolu s Dr. Matthiasom Rathom v jeho prednáške do praktík farmakopriemyslu, obchodu s chemoterapiami a pozadím onkologického biznisu.

Očkovanie: Má alebo nemá zmysel/ Impfungen: Sinn oder Unsinn

Aktivistka Anita Petek je v oblasti očkovania naslovovzatý odborník. Má preštudovaných viac než 30-tisíc stránok literatúry o očkovaní a dospela k záveru, že vakcíny spôsobujú viac utrpenia a smrti, než akékoľvek iné ľudské činnosti v histórii medicíny. Vypočujte si preto jej prednášku venovanú posledným 200 rokom histórie očkovania a vytvorte si o tom sami vlastný názor.

Miluj svoj život /You Can Heal Your Life

Louise L. Hay je duchovnou učiteľkou, lektorkou a úspešnou autorkou dvadsiatky bestsellerov. Od chvíle, kedy v roku 1981 zahájila svoju kariéru ako predstaviteľka pozitívneho myslenia, pomohla tisícom ľudí objaviť a naplno rozvinúť ich potenciál tvorivej sily duchovného rastu a samoliečenia.
Jej film nás presvedčí o tom, že tým, ako limitujeme svoje myšlienky a názory, vytvárame si vo svojej mysli aj zárodky a príčiny ochorení. Pozitívne zmeny v našom myslení vytvárajú prostredie, ktoré nás vedie k prežitiu kvalitnejšieho a hodnotnejšieho života. (text: csfd.cz)

Komentovať

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *