Novinka Halo Chocoseen a 7 zdravých čokoládových receptov!

Halo Chocoseen je vynovený výživový doplnok spoločnosti Dr. Nona, ktorý na našom trhu môžete opäť nájsť od septembra 2015. Tento vynikajúci kokteil bol vyvinutý na základe jedinečnej receptúry a jeho zloženie má posilňujúce účinky na celý organizmus. Ide o lahodný čokoládový nápoj pre celú rodinu plný vitamínov, minerálov a zdravia!

Halo Chocoseen je jedinečný antioxidant a imunomodulátor. Odporúča sa pri srdcovo-cievnych problémoch, na zlepšenie pamäte a sústredenia u detí aj dospelých, na posilnenie kostí a pre udržanie správnej hladiny cholesterolu v krvi a zdravých funkcií mozgu.

Uplatnenie Halo Chocoseenu v každodennom živote je široké – využijete ho na prípravu nápojov, smoothie drinkov, dezertov a čokoládových topingov. Foodblog Kathushkine kulinárium vám na ukážku prináša týchto 7 zdravých receptových inšpirácií, ktoré určite potešia celú rodinu:

Banánovo-čokoládový shake

Potrebujeme: banán, Halo Chocoseen a filtrovanú vodu

Postup: Všetky suroviny spolu dôkladne rozmixujeme a podávame.

Nápoj môžeme vylepšiť tak, že namiesto čistej vody použijeme nejaké doma vyrobené alebo zakúpené rastlinné mlieko (mandľové, lieskovo orechové, makové, ryžové, …). Pridaním rôzneho ovocia vytvoríme nespočetné množstvo ďalších variácií a kombinácií.

Kokosové kakao

Potrebujeme: 0,5 l domáceho kokosového mlieka (cez noc namočený strúhaný kokos, ráno rozmixovaný s namáčacou vodou na vysoké otáčky a dôkladne scedené), 1,5 ČL raw kakaa, 1 ČL Halo Chocoseenu, 1 ČL trstinového cukru

Postup: Všetko spolu rozmixujeme a kakao ohrejeme na požadovanú teplotu. Ak vlastníme výkonný G21 Smoothie mixér. tak mixujeme po dobu troch minút a kakao sa nám nádherne ohreje do požadovanej lahodnej teploty samo.

Ovocný dezert s čokoládou

Potrebujeme: banány, hrozno, hrozienka a rôzne drobné ovocie, na čokoládu: 2 KL Halo Chocoseenu, 2 PL kokosového oleja, agáve sirup

Postup: Banány nakrájame na kolieska, hrozno prepolíme, posypeme vopred namočenými hrozienkami a drobným ovocím. Kokosový olej si roztopíme vo vodnom kúpeli a zmiešame so zvyšnými surovinami na čokoládu. Takto vytvorenou čokoládou zalejeme pripravené ovocie a premiešame.

Čokoládovo-banánový raw koláčik

Potrebujeme na korpus: 5-6 namočených datlí, 3 hrste rôznych orechov (vlašské, mandle, lieskovce), veľká lyžica kokosového oleja, 1-2 PL agáve sirupu

Potrebujeme na polevu: 1 veľký rozmixovaný banán, 1 KL raw kakaa, 1 KL karobu, 1 KL Halo Chocoseenu, 2 PL kokosového oleja, 1 KL agáve sirupu

Postup: Formičky vystelieme potravinovou fóliou. Suroviny na korpus rozmixujeme na čo možno najjemnejšiu hmotu a tú potom uťapkáme na spodok formičiek. Dáme na pár minút do mrazáku, kým si nepripravíme polevu.
Suroviny na polevu rozmixujeme na hladký krém a zalejeme korpus vo formičkách. Necháme stuhnúť niekoľko minút v mrazničke alebo hodinku v chladničke. Potom pomocou potravinovej fólie opatrne vyklopíme a preložíme na tanier, ozdobíme čerstvým alebo mrazeným ovocím.

Ovocné raňajky s raw čokoládovým pudingom

Potrebujeme: 1 rozmixovaný banán, 1 KL raw kakaa, 1 KL karobu, 1 KL Halo Chocoseenu, 1 KL lyžička rozpusteného kokosového oleja (nemusí byť), 1 KL agáve sirupu a ovocie podľa chuti

Postup: Všetky suroviny na čokoládu dôkladne zmixujeme a nalejeme na pripravené ovocie.

Ovocná miska s raw čokoládovo-ríbezľovým topingom

Potrebujeme: 2 banány, hrsť namočených lieskových orieškov, 1 KL Halo Chocoseenu, 3-4 PL pyré z čiernych ríbezlí, 2 PL filtrovanej vody (nemusí byť) a ovocie podľa chuti

Postup: Všetko spolu dohladka rozmixujeme a nalejeme na pripravené ovocie.

Čokoládová raw torta s ovocím

Potrebujeme na korpus: 10 namočených datlí, 4 hrste rôznych orechov, 2 veľké lyžice kokosového oleja, 3-4 PL agáve sirupu

Potrebujeme na polevu: 1/2 väčšieho avokáda, 2 veľké rozmixované banány, 2 KL raw kakaa, 2 KL karobu, 2 KL Halo Chocoseenu, 3-4 veľké lyžice kokosového oleja, 2 KL agáve sirupu

Postup: Tortovú formu o priemere 18 cm vystelieme potravinovou fóliou alebo papierom na pečenie, aby sa nám so všetkým ľahšie manipulovalo. Suroviny na korpus rozmixujeme na čo možno najjemnejšiu hmotu a tú potom uťapkáme na spodok formy. Dáme na pár minút do mrazničky, kým si nepripravíme polevu.
Suroviny na polevu rozmixujeme na hladký krém a zalejeme korpus vo forme. Necháme stuhnúť v mrazničke. Tortu opatrne prenesieme na podnos, ozdobíme ovocím a držíme v chladničke. Vyberieme až pred servírovaním.

Všetky recepty pochádzajú z dielne autorského receptára Kathushkine kulinárium.
Viac zdravých receptov nájdete na jeho facebookovej stránke TU.

 Foto: zdravyanezavisly.sk, archív Kathushkinho kulinária

Komentovať

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *