Halo Chocoseen je vynovený výživový doplnok spoločnosti Dr. Nona, ktorý na našom trhu môžete opäť nájsť od septembra 2015. Tento vynikajúci kokteil bol vyvinutý na základe jedinečnej receptúry a jeho zloženie má posilňujúce účinky na celý organizmus. Ide o lahodný čokoládový nápoj pre celú rodinu plný vitamínov, minerálov a zdravia!
Halo Chocoseen je jedinečný antioxidant a imunomodulátor. Odporúča sa pri srdcovo-cievnych problémoch, na zlepšenie pamäte a sústredenia u detí aj dospelých, na posilnenie kostí a pre udržanie správnej hladiny cholesterolu v krvi a zdravých funkcií mozgu.
Uplatnenie Halo Chocoseenu v každodennom živote je široké – využijete ho na prípravu nápojov, smoothie drinkov, dezertov a čokoládových topingov. Foodblog Kathushkine kulinárium vám na ukážku prináša týchto 7 zdravých receptových inšpirácií, ktoré určite potešia celú rodinu:
Banánovo-čokoládový shake
Potrebujeme: banán, Halo Chocoseen a filtrovanú vodu
Postup: Všetky suroviny spolu dôkladne rozmixujeme a podávame.
Nápoj môžeme vylepšiť tak, že namiesto čistej vody použijeme nejaké doma vyrobené alebo zakúpené rastlinné mlieko (mandľové, lieskovo orechové, makové, ryžové, …). Pridaním rôzneho ovocia vytvoríme nespočetné množstvo ďalších variácií a kombinácií.
Kokosové kakao
Potrebujeme: 0,5 l domáceho kokosového mlieka (cez noc namočený strúhaný kokos, ráno rozmixovaný s namáčacou vodou na vysoké otáčky a dôkladne scedené), 1,5 ČL raw kakaa, 1 ČL Halo Chocoseenu, 1 ČL trstinového cukru
Postup: Všetko spolu rozmixujeme a kakao ohrejeme na požadovanú teplotu. Ak vlastníme výkonný G21 Smoothie mixér. tak mixujeme po dobu troch minút a kakao sa nám nádherne ohreje do požadovanej lahodnej teploty samo.
Ovocný dezert s čokoládou
Potrebujeme: banány, hrozno, hrozienka a rôzne drobné ovocie, na čokoládu: 2 KL Halo Chocoseenu, 2 PL kokosového oleja, agáve sirup
Postup: Banány nakrájame na kolieska, hrozno prepolíme, posypeme vopred namočenými hrozienkami a drobným ovocím. Kokosový olej si roztopíme vo vodnom kúpeli a zmiešame so zvyšnými surovinami na čokoládu. Takto vytvorenou čokoládou zalejeme pripravené ovocie a premiešame.
Čokoládovo-banánový raw koláčik
Potrebujeme na korpus: 5-6 namočených datlí, 3 hrste rôznych orechov (vlašské, mandle, lieskovce), veľká lyžica kokosového oleja, 1-2 PL agáve sirupu
Potrebujeme na polevu: 1 veľký rozmixovaný banán, 1 KL raw kakaa, 1 KL karobu, 1 KL Halo Chocoseenu, 2 PL kokosového oleja, 1 KL agáve sirupu
Postup: Formičky vystelieme potravinovou fóliou. Suroviny na korpus rozmixujeme na čo možno najjemnejšiu hmotu a tú potom uťapkáme na spodok formičiek. Dáme na pár minút do mrazáku, kým si nepripravíme polevu.
Suroviny na polevu rozmixujeme na hladký krém a zalejeme korpus vo formičkách. Necháme stuhnúť niekoľko minút v mrazničke alebo hodinku v chladničke. Potom pomocou potravinovej fólie opatrne vyklopíme a preložíme na tanier, ozdobíme čerstvým alebo mrazeným ovocím.
Ovocné raňajky s raw čokoládovým pudingom
Potrebujeme: 1 rozmixovaný banán, 1 KL raw kakaa, 1 KL karobu, 1 KL Halo Chocoseenu, 1 KL lyžička rozpusteného kokosového oleja (nemusí byť), 1 KL agáve sirupu a ovocie podľa chuti
Postup: Všetky suroviny na čokoládu dôkladne zmixujeme a nalejeme na pripravené ovocie.
Ovocná miska s raw čokoládovo-ríbezľovým topingom
Potrebujeme: 2 banány, hrsť namočených lieskových orieškov, 1 KL Halo Chocoseenu, 3-4 PL pyré z čiernych ríbezlí, 2 PL filtrovanej vody (nemusí byť) a ovocie podľa chuti
Postup: Všetko spolu dohladka rozmixujeme a nalejeme na pripravené ovocie.
Čokoládová raw torta s ovocím
Potrebujeme na korpus: 10 namočených datlí, 4 hrste rôznych orechov, 2 veľké lyžice kokosového oleja, 3-4 PL agáve sirupu
Potrebujeme na polevu: 1/2 väčšieho avokáda, 2 veľké rozmixované banány, 2 KL raw kakaa, 2 KL karobu, 2 KL Halo Chocoseenu, 3-4 veľké lyžice kokosového oleja, 2 KL agáve sirupu
Postup: Tortovú formu o priemere 18 cm vystelieme potravinovou fóliou alebo papierom na pečenie, aby sa nám so všetkým ľahšie manipulovalo. Suroviny na korpus rozmixujeme na čo možno najjemnejšiu hmotu a tú potom uťapkáme na spodok formy. Dáme na pár minút do mrazničky, kým si nepripravíme polevu.
Suroviny na polevu rozmixujeme na hladký krém a zalejeme korpus vo forme. Necháme stuhnúť v mrazničke. Tortu opatrne prenesieme na podnos, ozdobíme ovocím a držíme v chladničke. Vyberieme až pred servírovaním.
Všetky recepty pochádzajú z dielne autorského receptára Kathushkine kulinárium.
Viac zdravých receptov nájdete na jeho facebookovej stránke TU.
Foto: zdravyanezavisly.sk, archív Kathushkinho kulinária