Nový Halo Dakseen Plus

Halo Dakseen Plus si zachoval všetky skvelé vlastnosti predchádzajúcej verzie a je naviac obohatený o ďalšie kvalitné prísady: pomaranč Valencia, karob, opunciu figovú (kaktus) a indickú ryžu. Jednou z jeho základných zložiek sú sušené datle.

Už v staroveku ľudia verili, že datle obsahujú všetky základné živiny potrebné pre zdravý vývoj človeka. Brali si ich ako zásobu jedla, keď sa púšťali na ďalekú cestu. Datle sú bohaté na meď, železo, horčík, zinok, mangán, draslík, vápnik a vitamíny A,C, B1, B2 a B6. Obsahujú 23 rôznych aminokyselín, ktoré sa nachádzajú len v tomto ovocí. Konzumácia datlí chráni proti vírusovým ochoreniam, proti kašľu a napomáha čisteniu pľúc. Veľmi vhodný je preto Dakseen Plus kombinovať pri takýchto problémoch spolu s Pulmoseenom.

Datle posilňujú celý organizmus , podporujú jeho odolnosť a obranyschopnosť. Sušené datle ďalej pomáhajú pri chudokrvnosti, hypertenzii, stimulujú mozgovú činnosť a priamo ovplyvňujú srdcový systém. Vďaka vysokému obsahu vlákniny, upravujú črevnú mikroflóru, preto sa efektívne využívajú aj pri zápche a črevných ťažkostiach.

Dakseen Plus je vhodný pre športovcov alebo po vyčerpaní, náročnej fyzickej aktivít, pooperačnom stave na rýchlu regeneráciu, doplnenie vitamínov, minerálov a stopových prvkov. Datle sú vhodné aj pre seniorov, pretože vďaka vysokému obsahu horčíka a draslíka, chránia pred kardiovaskulárnymi chorobami. Pomáhajú regulovať hladinu glukózy v krvi a znižovať riziko cievnych patológií.

Halo Dakseen Plus obsahuje vitamín D3, ktorý podporuje oba typy imunity, vrodenú aj získanú a vďaka tomu je organizmus odolnejší a zdravší. Dôležitý je obzvlášť v zimnom období, kedy je nedostatok slnečného svetla, ktoré jeho tvorbu podporuje.

Ďalší vitamín zinok je zvlášť potrebný pre rast a dobrú kondíciu svalov, podporuje hojenie rán a imunitný systém pri bakteriálnej alebo vírusovej infekcii, zlepšuje trávenie a tiež reguluje hormonálnu rovnováhu.

Pomaranč Valencia je bohatý na vitamíny a minerály hlavne vitamín C, A, B1, B2, PP, B5, B6, pektín, aminokyseliny, minerálne soli a flavon-glykozidy (eliminujú negatívny účinok voľných kyslíkových radikálov, znižujú riziko aterosklerózy a následnej koronárnej choroby srdca, majú protizápalový a protinádorový efekt).

Karob alebo tiež Svätojánsky chlieb obsahuje množstvo bielkovín a fruktózy. Okrem toho však karobové semená disponujú i veľkou zásobou minerálov a vitamínov, z ktorých vynikajú predovšetkým vápnik, zinok, draslík, fosfor, vitamín K, riboflavín a vitamín E, ako aj prírodné antioxidanty. Za zmienku stojí i vysoký obsah vlákniny, vďaka ktorej podporuje trávenie a znižuje hladiny cholesterolu v organizme. I keď kakao patrí k superpotravinám, ktoré si vo svojej čistej forme nachádzajú čoraz viac ciest do našich kuchýň, karob, obľúbený prášok Indiánov, v mnohých atribútoch kakao predčí. Kakao vo svojej surovej forme oprávnene považujeme za kvalitný zdroj vápnika. Ak však svojim kostiam venujete extra pozornosť, trpíte osteoporózou, alebo sa jej snažíte predísť, karob pre vás bude lepšou voľbou, pretože obsahuje až 3-krát viac vápnika ako kakao.

Opuncia figová obsahuje veľké množstvá vitamínu C, vitamín A a vitamíny skupiny B, kyselinu listovú (veľmi dôležitú najmä pre tehotné ženy), rôzne druhy aminokyselín, minerály ako draslík, vápnik, horčík, fosfor a ďalšie. Má priaznivý vplyv na hladinu cukru v krvi, preto je vhodná aj pre diabetikov. Má pozitívny vplyv na prostatu a močové ústrojenstvo nielen mužov, ale aj žien, upravuje metabolizmus a čistí pečeň. Pozitívne ovplyvňuje mozog a koncentráciu. Zlepšuje stav nechtov, pokožky a vlasov, vďaka nadmernému obsahu vody. Osvedčila sa aj pri nespavosti a depresiách. Pomáha pri zápche, plynatosti a rôznych iných tráviacich chorobách. Znižuje cholesterol. Dokáže liečiť žalúdočné vredy. Dodáva vlasom lesk, posilňuje imunitu a chráni telo pred voľnými radikálmi v ovzduší.

Indická ryža Basmati podporuje trávenie, odkysľuje organizmus a odstraňuje kŕče brucha a plynatosť. Urýchľuje trávenie a podporuje vyprázdňovanie. Pri vhodnej strave znižuje vysoký cholesterol a vysoký krvný tlak. Normalizuje hladinu cukru v krvi. Je vhodná pre celiatikov, ľudí citlivých na laktózu a po konzultácii s lekárom aj diabetikov.

 

Komentovať

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *