Interview: Dr. Nona pre lifestylový magazín

Pri príležitosti účasti Dr. Nony Kuchiny a Michaela Shneersona na certifikovanom školení v októbri 2011 na Slovensku poskytla Dr. Nona rozhovor do slovenského lifestylového magazínu Feminity.sk. Prepis rozhovoru s podtitulom O rakovine, medicíne i našej lenivosti vám prinášame aj na našich stránkach.

Dr. Nona Kuchina: O rakovine, medicíne i našej lenivosti

Dr. Nona Kuchina Na začiatku bolo sedemnásťročné dievča s nádorom v krku, ktoré po niekoľkých mesiacoch neustálych operácií, ožarovania a dopovania hormónmi pustili domov zomrieť. Vychudnuté na kosť, takmer bez vlasov, s čiernymi kruhmi pod očami. Dnes je z nej úspešná lekárka, vedkyňa a asi to najpodstatnejšie, zdravá žena. Dr. Nona Kuchina.

FEMINITY.SK: V sedemnástich vám diagnostikovali nádorové ochorenie lymfosarkóm. Prešli ste si všetkými možnými liečbami, no lekári nedokázali chorobu potlačiť . Čo vám nakoniec pomohlo?

DR. NONA: Jednoducho som mala šťastie, že vo vojenskej medicínskej akadémii mali čínski lekári prax. Moja matka ich tajne privádzala neskoro večer za mnou. Robili mi špeciálnu akupunktúru so zavedením nejakých preparátov akupunktúrnou ihlou a ja som sa skrátka začala uzdravovať. Nikto nevie, čo presne to bolo, všetci ma prosia, aby som našla tých Číňanov, ale to už je jednoducho nemožné.

FEMINITY.SK: Prečo ich za vami vodila tajne?

DR. NONA: To bolo ešte pred perestrojkou. Bola som v nemocnici. Aj dnes keď prídeme do nemocnice s našimi preparátmi, doktori povedia nie. A toto už absolútne nie. V tejto nemocnici je nejaký režim, nejakí lekári, takto sa tu lieči. To bolo o tom istom. A stále to pretrváva.

FEMINITY.SK: Ako dlho trvalo celé liečenie nádoru?

DR. NONA: Približne rok.

FEMINITY.SK: A tá čínska medicína zabrala hneď?

DR. NONA: Po mesiaci.

FEMINITY.SK: Boli ste veľmi mladá, ako ste celý ten život v nemocnici zvládali psychicky?

DR. NONA: Bolo to ťažké, pretože ma umiestnili na oddelenie, kde ležali najmä staršie ženy a ja som mala len osemnásť rokov. Tie ženy trpeli rakovinou, pretože prali rádioaktívnu výzbroj svojich manželov, vojakov. Každú noc niekto umieral a to bolo hrozné.

FEMINITY.SK: Kto vám vtedy najviac pomáhal to ustáť?

ČÍTAJ CELÝ ČLÁNOK..

FEMINITY.SK je lifestylový magazín pre ženy a mužov. Prináša najnovšie informácie z oblasti módy, krásy, životného štýlu, cestovania.

Komentovať

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *