Bezvaječná praženica podľa Attilu

V nedávnom vydaní internetového receptára Kathushkine kulinárium sa objavil recept na praženicu z tofu, ktorého autorom je Director Attila Czetö z Košíc. Ten ho sám vymyslel ako chutnú a zdravú makrobiotickú alternatívu klasickej praženice, vhodnú aj pre vegánov.

Attila Czetö

Attila Czetö sa už takmer tri desiatky rokov stravuje makrobioticky. Zaoberá sa čínskou medicínou, elektroakupunktúrou, irisdiagnostikou a reflexnými masážami. Spoločnosť Dr. Nona International Ltd. zastupuje viac než tri roky. Pôsobí najmä v Košiciach, Michalovciach a Svidníku. Učí sa po čínsky.

Prečítajte si aj: Inšpirácia pre vás – wellness promoakcia

Praženica z tofu á la Attila

Praženica je obľúbenou raňajkovou pochúťkou širokej verejnosti. Táto Kathushkina však bude o niečo iná – vyzerá a chutí rovnako ako klasická, až na to – že neobsahuje ani jedno vajíčko! Je celá z tofu, a preto je ideálna aj pre vegánov. Naša redakčná kuchárka sa tento recept naučila od rodinného priateľa Attilu, ktorého touto cestou srdečne pozdravuje.

Suroviny:

1 balenie tofu natural (porcia pre 2 osoby), 1 veľkú cibuľu, BIO sypaný zeleninový bujón, 1 dcl vody, soľ, trošku čili, petržlenovú vňať, 1 KL kukuričného škrobu.

ČÍTAJ CELÝ RECEPT

Kathushkin tip pre zdravyanezavisly.sk:

„Namiesto zeleninového bujónu či zmesi, zmiešajte rozdrobené tofu so Soupseenom. Vaše jedlo tak obohatíte o všetky minerálne látky a stopové prvky.“

Polievka Soupseen je rýchle a zdravé riešenie vo chvíľach únavy. V dnešnej uponáhľanej dobe je čím ďalej zložitejšie udržať si energiu a vitalitu. Vďaka obsahu vitamínovminerálov bioorganominerálneho komplexu je polievka Soupseen schopná dodať nášmu telu potrebné látky, vrátiť mu energiu regenerovať organizmus, pričom jej príprava zaberie iba pár minút.

Dobrú chuť praje zdravyanezavisly.sk!

Ďalšie recepty:

——————————————————————————————————————————————-

Kathushkine kulinárium je pravidelnou štvrtkovou rubrikou internetového magazínu Oslavuj.sk. Autorkou je Katarína Kosturská, aktívna súčasť tvorivého tímu zdravyanezavisly.sk. Svojim čitateľom prináša recepty plné nápadov, pestrých fotografií a skvelej chuti. Autorkine recepty sú prepracované do zdravšej alternatívy s príklonom k princípom makrobiotiky, živej strave a alkalického životného štýlu.

Foto: www.drnona.com, Katharina Kosturska

Komentovať

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *