V nedávnom vydaní internetového receptára Kathushkine kulinárium sa objavil recept na praženicu z tofu, ktorého autorom je Director Attila Czetö z Košíc. Ten ho sám vymyslel ako chutnú a zdravú makrobiotickú alternatívu klasickej praženice, vhodnú aj pre vegánov.
Attila Czetö
Attila Czetö sa už takmer tri desiatky rokov stravuje makrobioticky. Zaoberá sa čínskou medicínou, elektroakupunktúrou, irisdiagnostikou a reflexnými masážami. Spoločnosť Dr. Nona International Ltd. zastupuje viac než tri roky. Pôsobí najmä v Košiciach, Michalovciach a Svidníku. Učí sa po čínsky.
Prečítajte si aj: Inšpirácia pre vás – wellness promoakcia
Praženica z tofu á la Attila
Praženica je obľúbenou raňajkovou pochúťkou širokej verejnosti. Táto Kathushkina však bude o niečo iná – vyzerá a chutí rovnako ako klasická, až na to – že neobsahuje ani jedno vajíčko! Je celá z tofu, a preto je ideálna aj pre vegánov. Naša redakčná kuchárka sa tento recept naučila od rodinného priateľa Attilu, ktorého touto cestou srdečne pozdravuje.
Suroviny:
1 balenie tofu natural (porcia pre 2 osoby), 1 veľkú cibuľu, BIO sypaný zeleninový bujón, 1 dcl vody, soľ, trošku čili, petržlenovú vňať, 1 KL kukuričného škrobu.
Kathushkin tip pre zdravyanezavisly.sk:
„Namiesto zeleninového bujónu či zmesi, zmiešajte rozdrobené tofu so Soupseenom. Vaše jedlo tak obohatíte o všetky minerálne látky a stopové prvky.“
Polievka Soupseen je rýchle a zdravé riešenie vo chvíľach únavy. V dnešnej uponáhľanej dobe je čím ďalej zložitejšie udržať si energiu a vitalitu. Vďaka obsahu vitamínov, minerálov a bioorganominerálneho komplexu je polievka Soupseen schopná dodať nášmu telu potrebné látky, vrátiť mu energiu a regenerovať organizmus, pričom jej príprava zaberie iba pár minút.
Dobrú chuť praje zdravyanezavisly.sk!
Ďalšie recepty:
- Zdravá banánová zmrzlina na horúce letné dni.
- Návod na to ako si jednoducho vypestovať klíčky.
- Pripravte si banány v čokoláde.
- Ochutnajte výživný snack zo semiačok.
- Cviklová polievka podľa Paula C. Bragga.
——————————————————————————————————————————————-
Kathushkine kulinárium je pravidelnou štvrtkovou rubrikou internetového magazínu Oslavuj.sk. Autorkou je Katarína Kosturská, aktívna súčasť tvorivého tímu zdravyanezavisly.sk. Svojim čitateľom prináša recepty plné nápadov, pestrých fotografií a skvelej chuti. Autorkine recepty sú prepracované do zdravšej alternatívy s príklonom k princípom makrobiotiky, živej strave a alkalického životného štýlu.
Foto: www.drnona.com, Katharina Kosturska