Smoothie nápoj – zdravý mix ovocia a vňatí

Z internetového receptára Kathushkine kulinárium sme vybrali výročné sté vydanie! Rozhodli sme sa preň nielen preto, že jeho obsahom je zdravý nápoj smoothie (na našich prednáškach častokrát spomínaný), ale aj preto, že je to aj príležitosť ako našej Kathushke zagratulovať a popriať veľa zdravej inšpirácie do ďalšieho varenia a písania!

Jahodovo-bazalkové smoothie

100. diel kulinária oslávime v duchu zdravia. Smoothie sú tohtoročným hitom. Osviežujúce a sýte nápoje vám pomôžu v tejto uponáhľanej dobe v zdraví prežiť deň bez toho, aby ste museli siahnuť ho rýchlych občerstveniach. Viete si ich namiešať z ovocia, zeleniny, vňatí a byliniek.

Suroviny:

Na 1 l smoothies: 1 banán, 250 g jahôd, hrsť čučoriedok, 1 limetku, hrsť bazalkových listov, 2 kelové listy, hrsť mrkvovej vňate, čistú filtrovanú vodu.

ČÍTAJ CELÝ RECEPT

Kathushkin tip pre zdravyanezavisly.sk:

„Obohaťte svoj domáci smoothie nápoj tiež sladkou lyžičkou čokoládového nápoja Chocoseen z kuchyne produkcie Dr. Nona. Skúšajte aj rôznorodé vlastné ovocné varianty nápojov a nezdráhajte sa do nich primiešať všelijaké zeleninové vňate a listy – zo zeleru, kalerábu, cvikly, petržlenu, mangoldu, redkvičky… Na dosladenie použite banán, mango alebo sušené figy a datle.“

Chocoseen je lahodný kakaový nápoj pre dospelých i deti. Obsahuje základnúdennú dávku vitamínov a minerálova tvorí tak ideálny prostriedok pre ochranu zdravia. Preventívne pôsobí proti vzniku infekčných ochorení astimuluje imunitný systém. Chocoseen je zdravá pochúťka pre celú rodinu.

Dobrú chuť praje zdravyanezavisly.sk!

Ďalšie recepty:

—————————————————————————————–———————————————-

Kathushkine kulinárium je pravidelnou štvrtkovou rubrikou internetového magazínu Oslavuj.sk. Autorkou je Katarína Kosturská, aktívna súčasť tvorivého tímu zdravyanezavisly.sk. Svojim čitateľom prináša recepty plné nápadov, pestrých fotografií a skvelej chuti. Autorkine recepty sú prepracované do zdravšej alternatívy s príklonom k princípom makrobiotiky, živej strave a alkalického životného štýlu.

Foto: www.drnona.com, Katharina Kosturska

Comments

  1. Potřebuju zhubnout says:

    chci sice zhubnout, ale podle článku mi vyšlo, že změna se mne bude týkat pouze v tom, že si dám druhou večeři a pokoj si provoním mátou.

Komentovať

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *